Button module [CZ]

Díky vyzkoušim.
Mám další problem. Mam připojenej BT repráček (Google home mini) k Rpi. Když něco spustím ve VLC, normálně se to přehraje. Pokud si ale naprogramuju, aby mi zahrál zvuk po stisknutí tlačítka, přehraje se mi jen jednou a vícekrát už ne a u NODu Audio Out mi zůstane viset modrej čtvereček playing a nechce zmizet.
Nevíte co s tím?
Díky.

Můžeš to prosím popsat podrobněji?
Používáš k programování Node-RED ?

Po stisknutí tlačítka mi zustane u NODu audio_out zobrazený “playing” a víc už nereaguje na tlačítko viz obr.

Jako by se přehrávání neukončilo…i záložka v chrome mi ukazuje, že se zvuk na stránce stále přehrává, přitom wav má asi jen 3 vteřiny.

Používáš Node-RED na BigClowní modifikaci raspbianu v aktuální verzi 2019-12-26T23:00:00Z bc-raspbian-buster-desktop-v1.9.0.zip nebo bc-raspbian-buster-lite-v1.9.0.zip?

Ano. Mam udelanou cistou instalaci presne tehle verze rasbianu.

Zdá se, že i jiní lidé mají obdobný problém - řeší jej tady, na základě toho byl znovuotevřen issue na githubu ale napadá mě ještě jeden postup - zkusit překonvertovat wav soubor do mp3. O přehrávání mp3 se trochu píše tady, třeba to pomůže. :slight_smile:

1 Like

Bohuzel. 3x to na tlacitko zareaguje, po ctvrte uz ne a audio out zustane kousnute na playing…

A co ti to vypisuje, když to debuguješ? Viz akademie.

1 Like

Máte nějaký nápad @Karel nebo @hub.martin?

To tlacitko generuje pri dlouhem stisku jiny event nez pri kratkem. Ujistete se, ze mate aktualni firmware jak na tlacitku, tak na gateway. Tady jsem to zrovna resil: [Solved] Push button: Hold count over MQTT? .

To samozrejme vim a mam to tak i nastavene, jak je videt na obrazku vyse.
Firmware mam nahrany take nejnovejsi na obou zarizeni.
Problem ale stale pretrvava.

A ktery z problemu pretrvava? Detekce dlouheho stisku tlacitka, nebo prehravani zvuku?

Prehravani zvuku nefunguje.

Mám pocit že tento plugin gunguje jen s otevřeným prohlížečem.
Já v mynulosti používal mám pocit tento plugin node-red-contrib-play-sound nebo exec.

1 Like

Nechavam prohlizec stale otevreny.
Plugiiny moho normalne doinstalovavat? Nejsem v linuxu uplne zbehly?

Da se doinstalovat i primo z node red, v pravo nahore je menu a tam manage palete.
Ještě jsem si otevřel ten audio out a pokud je to ten z dashbordu tak ten slouží jako TTS čili pošle se mu text a on ho řekne pomocí google služby. Pro přehrání wav je nutné použít jiný plugin třeba ten co jsem psal. a zpravidla se tomu pluginu dává cesta k souboru nikoli binarně soubor.

1 Like

Ok, odpoledne vyzkousim.
Diky.

Tak plugin nainstalován, ale nemohu to rozběhat. Můžeš mi ještě poradit, co vše v NODu nastavit?

Edit: Tak už jsem to zprovoznil pomocí NODu Play Audio. NOD PlaySound neumim nastavit :slight_smile:

Edit2: Tak jsem se prechvalil, Play Audio nefunguje stejne jako Audio Out. Zasekne se a vic uz nezahraje.
Kdyby mi nekdo pomohl s nastavenim PlaySound, byl bych vdecny.